A harmadik napot a Lonely Planet szerint festõi félszigeten, a diplomaták által benépesitett Msasanin töltöttük. Egy oceánparti szálloda teraszán ültünk le, irtunk pár sort a naplóba és mire felhörpintettem a kávémat, épp felszállt mellettünk egy helikopter a zöld gyeprõl – micsoda mondat. Sok fehér egy helyen, európai izek és árak, a  helyiek csak a kiszolgáló személyzetet alkotják. A fehér bikinis lányok gondtalanul napoznak, az iphone-os üzletemberek fontoskodnak, és pár méterre a betonfal túloldalán a helyiek várják a túlzsúfolt buszt, a dalladallát. „Micsoda kép lenne” - mondja B., de valahogy alig készitünk fotót. Pimaszságnak érezzük a nyomort lencsevégre kapni.

Megjegyzendö, hogy hiába található rengeteg kávéültetvény az országban, a legtöbb helyen ugyanazt a porkávét öntik fel forró vizzel. Utánakérdeztünk, hogy hogy is van ez, és kiderült, hogy a pörkölési technikákat Európában dolgozták ki, a nagy pörkölõkapacitás az Unió határain belül van. Így Tanzániában csak a néhány helyi kis pörkölde müködik, azok is inkább északon.

A Sea Cliff Village (micsoda eredeti név) bejáratánál kerestünk taxit , mikor leszólitott egy férfi, aki a reszort biztonsági õrjeivel bratyizott épp. A srác mindenképp be akart volna ültetni minket a nem épp taxi felfestésü kocsijába, mire mi átmasiroztunk a szemben lévõ riksához. A srác se volt rest, rögtön eligazitotta szuahéliul a riksa vezetõjét, persze egy szót sem értettünk. Mindenesetre alig pár métert vitt minket, mikor – ismeretlen okokból – félreállt és néhány helyi vagány tag közeliteni kezdett. Kipattantunk, és úgy tünik, egy másik sofõr is kiszúrta, hogy mi lehet (mi ügye azóta se tudjuk, hogy mit beszéltek), és gyorsan felvett a maga jármüvébe. Ezt már csak jelképesen próbálták meg a fiúk leszoritani, végül szerencsésen – és gyorsan – tovahajtottunk. Hab a tortán, hogy a sofõr egy szót se beszélt angolul, de még csak azt se tudta, hol a hotelünk :) így valami benzinkutas haverjánál kérte be a GPS koordinátákat a fejébe, végül néhány sarokra landoltunk, megúszva valamit, ami lehet, hogy nem is volt semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzansurvival.blog.hu/api/trackback/id/tr133128691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása